Index | Recent Threads | Unanswered Threads | Who's Active | Guidelines | Search |
World Community Grid Forums
Category: Retired Forums Forum: The New Members Forum [Read Only] Thread: Fun |
No member browsing this thread |
Thread Status: Active Total posts in this thread: 8
|
Author |
|
Former Member
Cruncher Joined: May 22, 2018 Post Count: 0 Status: Offline |
Hi to everyone from Poland !!!
Bartosz |
||
|
Former Member
Hi to Poland from Sarasota, Florida. I think this is an exciting project. But then I had an exciting summer having evacuated for 3 hurricanes. The 4th missed. No harm done to me or my property, so I'll look forward to the excitement of cyberworld.
|
||
|
Former Member
Hi Bartosz! I can't connect to the Grid server :( How about you?
----------------------------------------(Może mi ktoś objaśni co robię nie tak - a może po prostu jeszcze projekt na dobre nie wystartował?) See you! [Edit 1 times, last edit by Former Member at Nov 26, 2004 3:34:05 PM] |
||
|
Former Member
Pozdrawiam rodakow, z Philadelphii!!!.
puchatek, czy masz moze firewall zainstalowana? -Bartek (ale nie Bartosz, tylko Bartlomiej ;)) |
||
|
Former Member
Pozdrowienia dla Philadelphii!
U mnie to wygląda tak, że rzeczy typu firewall (jeśli jest jakiś), maskarada (nie znam się na nich) ustawia dostawca sieci osiedlowej (jestem zwykłym robaczkiem bez własnego IP). Przykładowo, połączenia P2P chodzą mi tylko w godz. 24-8 rano, w tym czasie nie próbowałem jeszcze WCG. Może jutro się uda - jeśli to ma jakiś związek (otwarcie danych portów)?! Narka! |
||
|
Former Member
właśnie spróbowałem - to nie kwestia tych portów które otwierają w godz. 24-8 :(
|
||
|
Former Member
http://www.worldcommunitygrid.org/forums/wcg/viewthread?thread=42
^ Popatrz sobie na ten post. Interesujacym jest to, ze wiadomosci typu (Unable to connect to server) sa wyswietlane niezaleznie od rodzaju problemu. W jednym wypadku wiadomosc jest wyswietlana jezeli nie masz na tyle pamieci RAM. Minimum dla tego programu to 128 MB. Mam nadzieje ze to ci w czyms pomoze. Narka! -B.K. |
||
|
Former Member
Minimum dla tego programu to 128 MB. A to niespodzianka. Przeoczyłem instalując bez dogłębnego czytania? Faktycznie mam 64 RAMu... Wrócę do tematu przy zmianie komputera, teraz co najwyżej pokibicuję Wam ;) Dzięki za wyjaśnienia. |
||
|
|